piano vervoer

Piano vervoer is specialistenwerk. Niet alleen omdat een piano zwaar is (gemiddeld 225 kg), maar vooral omdat het toonvormend gedeelte van de piano (stempennen - snaren - kam - zangbodem) zeer gevoelig is voor schokken.
Het gevolg van die schokken kan zijn dat tijdens het piano vervoer de piano ontstemt en -veel erger- dat er houtverbindingen losraken.

 • Elke ervaren pianostemmer zal hebben meegemaakt dat een piano (ongeveer 225 kg), die vervoerd is in b.v. een tweepaards-paardentrailer (afgeveerd op ongeveer 1500 kg) niet alleen dramatisch ontstemd was, maar ook bijgeluiden vertoonde die haast niet op te sporen waren en die niet verdwenen bij het stemmen.

  Een soepele vering tijdens het piano vervoer is dus zeer belangrijk!

  Aan de voertuigen, waarin wij piano's vervoeren is bijzondere aandacht besteed aan de vering.
  Wij gebruiken: een trailer met zr lange, zware bladveren.
  of:
  een trailer met schroefvering (Westfalia comfort)
  of:
  een vrachtwagen(tje) met luchtvering.
 • piano vervoer

  Nog nooit hebben wij met deze voertuigen problemen gehad met ontstemming of anderszins ongerief. De niet ontstem-garantie kunt u dan ook letterlijk nemen: De piano komt in dezelfde mate van (ont)stemming aan bij de ontvanger als hij werd meegenomen bij de zender. Bovendien -veel belangrijker- zullen de houtverbindingen door de soepele vering intact blijven. We kunnen niet bedenken hoe een piano nog beter vervoerd zou kunnen worden. De kreet "Alleen niet vervoeren is beter" is dan ook geen loze.

  Tijdelijke piano-opslag in verwarmde ruimte is mogelijk.

  Als u uw piano toch zelf wilt vervoeren dan volgen hier enkele tips.
  Klik op TIPS.